У Зеленського обіцяють не допускати Тупицького до роботи в КСУ попри рішення Верховного Суду

Представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський заявив, що Офіс Володимира Зеленського зробить усе можливе, щоб не допустити колишнього очільника КСУ до роботи в установі

Журналіст стрічки новин
У Зеленського обіцяють не допускати Тупи…
Фото: Сайт КСУ

Про це він повідомив в ефірі "Україна 24", передає Depo.ua.

За його словами, суддя Тупицький не повернеться на роботу щонайменше півроку.

"Очевидно, тим політичним силам, які зацікавлені в недопущенні реформи судової влади, дуже вигідно було повернення пана Тупицького. Але я переконаний, що ні Президент, ні наша політсила не допустять того, щоб він мав можливість надалі творити ті ганебні рішення, які він робив", – зазначив представник президента в КСУ.

14 липня стало відомо, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського, яким скасовано призначення Олександра Тупицького суддею КСУ. Таке рішення Зеленський ухвалив 27 березня.

29 березня стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

Нагадаємо, що 28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

За даними ЗМІ, Тупицький у період 2006-2010 років (тоді він був районним суддею Донецька) за допомогою впливу та знайомств у суддівському корпусі брав участь у подіях, які призвели до заволодіння майном заводу у місті Зугрес (Донецька область) та, схоже, отримав свою частку у цьому підприємстві через довірену особу. Після цього, вже працюючи заступником голови КСУ, Тупицький намагався відмовити свідка від свідчень правоохоронцям про ці події та заявляв, що хотів би отримати фінансову винагороду за владнання давнього корпоративного конфлікту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme