У Зеленського позитивно оцінили переговори Байдена з Путіним

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив про позитивну оцінку переговорів лідерів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна

Максим Карпенко

За його словами, тональність заяв під час саміту Путіна з Байденом була на користь України.

Про це Подоляк сказав у коментарі для видання "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Ці переговори президентів Байдена і Путіна – частина широкого діалогу, розпочатого ще пів року тому і не зводиться тільки до однієї або до кількох розмов на вищому рівні", – наголосив він.

Подоляк додав, що зараз говорити про підсумки переговорів Байдена та Путіна коректно лише стосовно діалогу в цілому, а не до однієї розмови зокрема. При цьому, радник керівника ОП зауважив, що факт наявності діалогу вже дозволяє контролювати ситуацію та збільшувати прозорість процесів в Україні.

"Тональність заяв та базових позицій американської сторони однозначно на користь суверенітету та територіальної цілісності України. Очікуємо, що результатом діалогу буде посилення дипломатичної активності для надійної деескалації у нашому регіоні", – підкреслив він.

Нагадаємо, о 17:00 за Києвом розпочалися переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку.

Перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами. Очільники США, Великої Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна поспілкувались у телефонному режимі.

Згодом у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту. Лідери мають обговорити, зокрема: напруженість навколо України, просування НАТО до кордонів Росії, а також ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

Після двох годин розмови онлайн-саміт завершився. У Білому домі заявили, що Байден наголосив - США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль відразу після зустрічі констатував лише сам факт перемовин.

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua