Перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами

Президент США Джо Байден перед переговорами зі своїм російським колегою Володимиром Путіним узгодив свої позиції з європейськими лідерами

Редактор стрічки новин
Перед розмовою з Путіним Байден скоордин…
Фото: Depo.ua

Лідери США, Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна, у понеділок, 6 грудня, поспілкувалися у телефонному режимі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Білого дому.

Зазначається, що лідери п'яти країн обговорили спільне занепокоєння нарощуванням російських сил на кордонах України, а також дедалі жорсткішою риторикою з боку Росії.

"Вони закликали РФ до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатичні зусилля, особливо через "нормандський формат", є єдиним способом для розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом виконання Мінських домовленостей", – йдеться у повідомленні Білого дому.

Крім того, учасники розмови підкреслили свою підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

"Вони домовилися, що їхні команди підтримуватимуть тісний зв’язок, у тому числі у консультаціях із союзниками по НАТО та партнерами по ЄС, щодо скоординованого та всеосяжного підходу", – наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлення про розмову оприлюднив Єлисейський палац. Там повідомили, що лідери 5 держав поділилися своїми думками щодо зростання напруженості між Росією та Україною. Вони заявили про відданість діям, спрямованим на підтримки миру та безпеки в Європі та нагадали, що Росія має поновити переговори з Україною у рамках "нормандської четвірки" під егідою Франції та Німеччини.

Переговори російського президента Володимира Путіна та американського лідера Джо Байдена відбудуться 7 грудня через захищений відеозв'язок. 

Раніше у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту Путіна та Байдена. Лідери обох країни обговорять: напруженість навколо України; просування НАТО до кордонів Росії; ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

Читайте також: Зустріч Путін-Байден: чи варто чекати зради

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme