Переговори Байдена з Путіним: У Зеленського оголосили свої очікування

Офіс президента України очікує від переговорів очільників США та Росії, які відбудуться 7 грудня, зниження агресивності з боку Москви

Журналіст стрічки новин
Переговори Байдена з Путіним: У Зеленськ…
Фото: Depo.ua

Україна чекає, що переговори Джо Байдена і Володимира Путіна прояснять глобальну картину і знизять агресивність Росії.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".

"Обидві сторони цілком ясно дали зрозуміти, з чим виходять на ці переговори. Але що конкретно може перейти з можливого в практичний вимір – можна буде сказати тільки за підсумками переговорів", – сказав Подоляк.

За його словами, це вже другі прямі переговори Байдена і Путіна, тож час провести аудит тих напрямків, які були окреслені на саміті в Женеві – від стратегічної стабільності до способів вирішення конкретних конфліктів.

"Українська сторона повністю поінформована про позицію президента США, було дуже активне контактування між нашими представниками та американською стороною на різних рівнях. У тому числі зрозуміло, по лінії Офісу президента", – зазначив радник голови Офісу.

Він додав, що підсумкову оцінку переговорам даватимуть вже після них.

"Зараз же можна відзначити той факт, що подібні контакти між лідерами США і Росії точно корисні для міжнародного співтовариства, адже вони роблять глобальну картину зрозумілішою і більш передбачуваною", – вважає Подоляк.

Нагадаємо, сьогодні у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту Путіна та Байдена. Лідери обох країни обговорять: напруженість навколо України; просування НАТО до кордонів Росії; ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

3 грудня на Росії прямо заявили, що Путін на майбутньому онлайн-саміті з президентом США Джо Байденом буде домовлятись про гарантії невступу України до НАТО.

Водночас Байден заявив, нібито не приймає "червоні лінії" Путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme