Лідери п'яти держав виступили за відновлення "нормандських" переговорів

Лідери Великої Британії, Італії, США, Франції та Німеччини обговорили відносини між РФ і Україною

Редактор стрічки новин
Лідери п'яти держав виступили за відновл…
Фото: ЕРА

Очільники п'яти держав виступили за відновлення переговорів у "нормандському форматі" щодо урегулювання ситуації на сході України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Єлисейського палацу.

Як зазначається, у понеділок, 6 грудня, президент Франції Емманюель Макрон провів переговори з главами держав і урядів формату "НАТО Квінт" (Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія і США).

"Сторони обговорили напруженість у відносинах між Росією і Україною, висловили рішучість поважати суверенітет України і висловили прихильність роботі на благо миру і безпеки в Європі. Всі вони знову заявили про необхідність відновлення переговорів Росії з Україною в рамках "нормандської групи" під егідою Франції та Німеччини", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, переговори російського президента Володимира Путіна та американського лідера Джо Байдена відбудуться 7 грудня через захищений відеозв'язок. 

Раніше у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту Путіна та Байдена. Лідери обох країни обговорять: напруженість навколо України; просування НАТО до кордонів Росії; ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

3 грудня на Росії прямо заявили, що Путін на майбутньому онлайн-саміті з президентом США Джо Байденом буде домовлятись про гарантії невступу України до НАТО. Водночас Байден заявив, що нібито не приймає "червоні лінії" Путіна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme