У Зеленського розповіли про основні завдання Резнікова на чолі Міноборони і чому він поки не спілкуватиметься із пресою

Новопризначений очільник Міністерства оборони Олексій Резніков взяв місяць перерви від спілкування з представниками ЗМІ, оскільки хоче увійти в курс справ свого відомства

Журналіст стрічки новин
У Зеленського розповіли про основні завд…
Фото: Сайт Офісу президента

Зокрема, він планує провести повний аудит Міністерства оборони. 

Про це розповів прес-секретар президента України Сергій Никифоров у ефірі телеканалу "Дом", пише Depo.ua.

Він зауважив, що основне завдання Резнікова найближчим часом — зрозуміти, як функціонує відомство

"А потім — забезпечення армії. Мені здається, президент саме таке завдання ставив, щоб український військовослужбовець був взутий, одягнений, щоб він харчувався добре, щоб у нього було матеріальне забезпечення хороше, конкурентні зарплати — про це пан Резніков говорив у Верховній Раді при голосуванні за його кандидатуру", — додав Никифоров.

Нагадаємо, що Резнікова призначили міністром оборони 4 листопада. На цій посаді він замінив Андрія Тарана, якого днем раніше народні депутати відправили у відставку. Резніков раніше очолював Міністерство з питань реінтеграції окупованих територій, головою якого нині є екс-нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук. 

Під час свого виступу у залі парламенту Резніков зізнався, що після пропозиції очолити оборонне відомство, "багато часу присвятив упорядкуванню знань і розуміння про ситуацію в безпековому секторі". Він також заявив, що першим його кроком як керівника Міноборони буде повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів і документообігу. Також він планує особливу увагу приділити організації оборонних закупівель. Для повернення Криму та Донбасу Резніков планує підвищувати обороноздатність країни. Він пояснив, що Росія – такий противник, якого можна зупиняти, тільки якщо давати відсіч.

Пізніше президент Володимир Зеленський вивів зі складу української делегації в Тристоронній контактній групі Резнікова. Виконувати його обов'язки першого заступника глави делегації буде голова комітету Верховної Ради з правової політики Андрій Костін.

Читайте також: Миротворець з Банкової: Хто такий Олексій Резніков, який став міністром оборони

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme