У Зеленського відреагували на заяву Лаврова та чутки про Ярославського: Що саме вирішив президент

В Офісі президента Україні відреагували на заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо "нормандської зустрічі"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Зеленського відреагували на заяву Лавр…
Фото: ОПУ

Також у президента прокоментували скандал із Олександром Ярославським, якому Володимир Зеленський нібито планував передати у зону впливу Харківщину.

Всі ці питання озвучив прес-секретар президента України Сергій Никифоров у понеділок, 8 листопада, передає Depo.ua

Никифоров почав з того. що Зеленський підписав закон про Національне антикорупційне бюро України, ухвалений парламентарями 19 жовтня. Він визначає НАБУ центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом. Повноваження щодо призначення на посаду та звільнення директора НАБУ покладені на Кабмін. Причому, звільнення можливе виключно на підставі визначених у проекті закону причин. 

Також право делегувати до складу НАБУ трьох своїх представників отримала міжнародні організації. 

Крім цього, Никифоров ще раз підтвердив незмінність перемовин у "нормандському форматі". За його словами. під питанням – лише час та місце зустрічі. І вони залежать виключно від позиції Росії. 

За словами представника президента, остання заява очільника МЗС Росії Лаврова про те, що результат перемовин має бути відомий ще до початку самого процесу домовленостей, чітко на це вказує. Користуючись нагодою, Никифоров також закликав РФ розблокувати нарешті переговорний процес та посприяти встановленню миру на Донбасі. 

Представник Зеленського прокоментував і зміни в українській делегації у ТКГ. Після переходу Олексій Резнікова на посаду міністра оборони до робочої групи приєднається Ірина Верещук. Делегація має ще більше зосередитися на вирішенні гуманітарних і соціальних питань.

Також уже отримав завдання і Андрій Костін. На нього тимчасово покладено виконання обов'язків першого заступника голови української делегації. 

Також Офіс президента наголосив на необхідності активізувати роботу зі звільнення утримуваних осіб та забезпечити нормальну роботу КПП на лінії дотику. Також потрібно створити нову підгрупу, яка буде працювати над поверненням Україні контролю за державним кордоном на Донбасі. 

"Наостанок – нісенітниця, яка б не заслуговувала окремої реакції. Але ми не можемо не згадати останні новини в ЗМІ про те, що Офіс президента нібито віддає Олександру Ярославському в орбіту якогось впливу Харківську область. Це – повний фейк, який узагалі не має жодної реальної основи", – сказав Никифоров. 

Нагадаємо, днем раніше у Зеленського спростували повідомлення про ескалацію на Донбасі. Глава держави обговорював з командуванням Збройних сил інформацію про ескалацію на Донбасі, однак військові не змогли підтвердити такі заяви. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme