У Зеленського заперечили кризу в регіонах: "Газу цілком достатньо", – Тимошенко

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко прокоментував новини про газову кризу в регіонах, назвавши їх маніпуляцією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Зеленського заперечили кризу в регіона…
Фото: Pixabay

За його словами, новини про введення надзвичайної ситуації у декількох областях у зв'язку з кризою постачання газу є маніпуляцією.

У сховищах країни достатньо блакитного палива для потреб населення та соціальної сфери, повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Тимошенка у Facebook.

"Сьогодні лунає багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення. Також деякі "експерти" та ЗМІ розганяють паніку через проведення засідань обласних комісій ТЕБ і НС щодо оголошення надзвичайної ситуації з постачанням газу в регіонах", – написав він.

Зазначається, що такі комісії збираються для вирішення технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу. За словами Тимошенка, до 15 жовтня "Нафтогаз" готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні).

Тимошенко нагадав, що ціна на газ для населення становить 7,42 гривні за тисячу кубометрів і за цією ціною його отримують роздрібні постачальники і теплогенеруючі компанії. При цьому, ціна на газ для потреб соціальної сфери – 16,8 гривні. Вона містить в собі ПДВ і тариф на транспортування.

"Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни", – підкреслив він.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко прокоментував новини про газову кризу в регіонах, назвавши її маніпуляцією

Нагадаємо, днями у Кабміні заявили, що Україна зіштовхнулась з газовою кризою. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що це проблема світового масштабу.

Читайте також: Зима без газу: Як гукнуться Україні та ЄС цінові ігри Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme