У Зеленського заявили, що оскаржать скасування звільнення Тупицького

В Офісі президента заявили, що подадуть апеляцію на рішення Верховного Суду, яким було скасовано указ очільника держави Володимира Зеленського про звільнення Олександра Тупицького з посади голови Конституційного Суду

Журналіст стрічки новин

Про це радник глави ОПУ Михайло Подоляк розповів "Сьогодні", передає Depo.ua.

"Безумовно, буде подана апеляція на це рішення Верховного Суду. Безумовно, це рішення Верховного Суду ми не визнаємо у будь-якому разі. Безумовно, президент не допустить знищення судової реформи", – наголосив він.

Подоляк переконаний, що Зеленський діяв законно і в інтересах суспільства, скасовуючи указ екс-президента Віктора Януковича про призначення Тупицького.

Він додав, що насправді сьогоднішнє рішення ВСУ спрямовано проти конкретних законів про очищення Вищої ради правосуддя і про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

"Без цих законів корупцію в судовій гілці влади України неможливо перемогти. З цими законами у корумпованих суддів просто немає шансів зберегти вплив. Саме тому Верховний Суд намагається захистити корупційну систему. І щоб реалізувати цей сценарій, у тому числі знадобився Тупицький – і саме в Конституційному Суді. Я б рекомендував також звернути увагу на вчорашнє звернення пана Монича, голови Ради суддів України, який закликав депутатів не підтримувати судову реформу і, зокрема, реальне очищення Вищої ради правосуддя. Сьогодні підключився вже і Верховний Суд", – пояснив Подоляк.

Варто додати, що прес-секретар Зеленського Сергій Некифоров також різко відреагував на рішення суду.

 "Ми вважаємо що це рішення не на користь особисто пана Тупицького, а радше на користь старих порядків", – обурився він.

За словам речника, запит на справедливість та верховенство права є одним з основних в українському суспільстві. Некифоров додав, що тепер у Зеленського є 30 днів на оскарження рішення суду.

"Закони про ВРП та ВККС будуть працювати, а на Олександра Тупицького чекають свої суди за його злочини", – додав прес-секретар.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Верховний Суд визнав незаконним указ Зеленського про звільнення Тупицького з КСУ.

Довідка: 27 березня 2021 року Зеленський скасував призначення судді КСУ Тупицького.

29 березня стало відомо, що після звільнення Тупицького обов'язки очільника КСУ буде виконувати Сергій Головатий, який був заступником Тупицького.

Відомо, що 28 грудня 2020 року голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у здійсненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також в наданні завідомо неправдивих показань свідка.

За даними ЗМІ, Тупицький у період 2006-2010 років (тоді він був районним суддею Донецька) за допомогою впливу та знайомств у суддівському корпусі брав участь у подіях, які призвели до заволодіння майном заводу у місті Зугрес (Донецька область) та, схоже, отримав свою частку у цьому підприємстві через довірену особу. Після цього, вже працюючи заступником голови КСУ, Тупицький намагався відмовити свідка від свідчень правоохоронцям про ці події та заявляв, що хотів би отримати фінансову винагороду за владнання давнього корпоративного конфлікту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme