У Житомирі розпочали серійне виробництво корпусів БТР-4Е

На Державному підприємстві "Житомирський бронетанковий завод" (ЖБТЗ) розпочали серійне виготовлення корпусів для українських броньованих машин БТР-4Е
 

Журналіст відділу новин
У Житомирі розпочали серійне виробництво…
Фото: Укроборонпром

За результатами випробувань підприємство ЖБТЗ підтвердило спроможність якісно та в задані терміни виробляти корпуси для вітчизняних колісних бронетранспортерів БТР-4Е.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт "Укроборонпрому".

"Наразі на ЖБТЗ тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця поточного року передати Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) партію корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Харківське конструкторське бюро з машинобудування" (ХКБМ) має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е на 2021 рік.

Окрім виробництва нових бронетранспортерів за державним оборонним замовленням ще має бути виготовлена одна командна штабна БТР-4К та одна ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Як відомо, минулого року ДП ХКБМ вже виготовило для Міністерства оборони України 45 бронетранспортерів БТР-4Е, також було виконано контракт на постачання 10 одиниць аналогічної техніки для Національної гвардії України.

Нагадаємо, 5 червня на ДП ХКБМ почали опрацьовувати концепцію створення роботизованого наземного комплексу на колісному шасі БТР-4Е.

Читайте також: Як Україна розбудовує свою армію: Важка бронетехніка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme