Учень з Черкас отримає 100 тисяч гривень за друге місце на Міжнародній олімпіаді з хімії

Черкаський випускник Олександр Запорожець отримає з Фонду президента України 100 тисяч гривень премії за призове місце на Міжнародній олімпіаді з хімії
 

Журналіст відділу новин
Учень з Черкас отримає 100 тисяч гривень…
Фото: Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

Сьогодні Олександр Запорожець є студентом Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

"Першим у Черкасах премію у розмірі 100 тисяч грн отримає цьогорічний випускник Першої міської гімназії Черкас Олександр Запорожець, який став срібним призером 55-ї Міжнародної олімпіади з хімії та отримав найвищий результат у команді України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 15 вересня на засіданні уряду було схвалено постанову №959 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Фонду президента України з підтримки освіти, науки та спорту, та внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України".

Відтепер щорічно переможці міжнародних учнівських олімпіад з математики, фізики, інформатики та хімії отримуватимуть премії президента України у розмірі 100 тис. гривень. А учасники ЗНО з найвищими результатами – стипендії президента України (виплачуватимуться щомісячно протягом року у розмірі 10 тисяч грн).

Нагадаємо, у 2019 році учасники української команди на Міжнародній учнівській олімпіаді з хімії здобули одне "золото", два "срібла" та "бронзу".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme