УЄФА оштрафував турецький "Фенербахче" за кричалку вболівальників про путіна

Турецький футбольний клуб "Фенербахче" покарали за поведінку його фанатів під час матчу з київським "Динамо" у кваліфікації Ліги чемпіонів у Стамбулі. Ті тоді скандувала "Володимир Путін"

Журналіст відділу новин
УЄФА оштрафував турецький "Фенербахче" з…

Про це повідомили у Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА), передає Depo.ua

Так, клуб оштрафували на 50 тисяч євро. Також УЄФА призначило у якості покарання часткове закриття трибун (мінімум закрити 5 тисяч місць) в наступному домашньому матчі єврокубків клубу. Часткове закриття стадіону підлягає випробувальному терміну у два роки, починаючи з дати рішення.

В УЄФА офіційною причиною покарання назвали "кидання предметів та озвучування провокаційного повідомлення образливого характеру, тобто недозволені вигуки".

Нагадаємо, 28 липня в УЄФА розпочали дисциплінарне розслідування щодо поведінки вболівальників турецького "Фенербахче".

Нагадаємо, матч між "Фенербахче" та київським "Динамо" відбувся у Стамбулі на стадіоні "Фенербахче Шюкрю Сараджоглу". Турецькі вболівальники почали скандувати ім'я російського президента після того, як кияни забили гол у ворота їхньої команди.

Зрештою "Динамо" з рахунком 2:1 перемогло "Фенербахче" в овертаймах (перша гра завершилася з рахунком 0:0).

У відповідь на поведінку фанів турецького ФК головний тренер українців Мірча Луческу проігнорував післяматчеву пресконференцію, яка є обов'язковим заходом. Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко зазначив, що вболівальники "Динамо" скандували під час матчу "ЗСУ".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme