Угорщина підпише з російським "Газпромом" угоду про постачання газу на 15 років в обхід України

Угорщина та Росія планують підписати нову довгострокову угоду про постачання російського газу в обхід території України

Редактор стрічки новин
Угорщина підпише з російським "Газпромом…
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ Петер Сійярто і голова російського газового гіганта "Газпром" Олексій Міллер під час сьогоднішньої зустрічі в угорській столиці Будапешті планують підписати нову довгострокову угоду про постачання газу в Угорщину.

Міллер перебуває в Будапешті з візитом, підписання має відбутися о 15:00 за Києвом, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Минулого місяця в Угорщині заявили, що погодили з Москвою всі умови для набуття чинності нової довгострокової угоди про постачання газу з 1 жовтня.

Про угоду між Угорщиною та Росією стало відомо ще у серпні. Тоді Сійярто заявив, що термін дії договору з "Газпромом" складе 15 років, із застереженням про зміну закуповуваної кількості через 10 років. Угорський міністр також сказав, що ціну газу уже узгодили. Відповідно до угоди, "Газпром" в обхід території України постачатиме в Угорщину 4,5 мільярда кубометрів природного газу щорічно. Будуть використані два маршрути – 3,5 мільярда кубометрів йтимуть через Сербію і 1 мільярд кубометрів через Австрію.

Угорщина покладалася на Росію в імпорті природного газу трубопроводом через Україну, але в останні роки вона диверсифікувала імпорт газу, відкривши транскордонні магістралі з більшістю своїх сусідів, зокрема, забезпечивши собі поставки від Royal Dutch Shell, через газовий термінал в Хорватії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сербська та угорська компанії Srbijagas і FGSZ з'єднали перемичкою свої газопроводи на кордоні з Угорщиною, що дозволить з 1 жовтня почати постачання газу з "Турецького потоку" в країни Центральної Європи. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme