Угорщина в наступному році почне постачати в Україну гарантований газ

Угорщина з 1 січня 2022 року почне постачати до України щодня гарантовані 8 мільйонів кубометрів газу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина в наступному році почне постача…
Фото: Pixabay

За словами гендиректора "Оператора ГТС України" Сергія Макогона, таким чином Україна вперше з 2014 року збільшиться свої потужності для імпорту газу з Європи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Макогона у Facebook.

"Оператор ГТС України і оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду про взаємодію щодо введення з 1 січня 2022 гарантованих потужностей для транспортування природного газу в напрямку Угорщина-Україна", – йдеться у повідомленні.

Макогон наголосив, що імпорт газу створить можливості для доступу українських трейдерів до LNG-терміналу для диверсифікації джерел поставок газу.

"Угода дозволить фізично транспортувати щодоби до 8 млн кубометрів газу з Угорщини в Україну. Це, наприклад, як денний обсяг споживання газу по Києву, який є найбільшим споживачем газу", – додав глава "Оператора ГТС".

Зазначається, що угода укладена на три тестових місяці, щоб узгодити і налаштувати всі технічні та операційні процеси. Угоду мають продовжити у квітні 2022 року, і надалі збільшуватимуть гарантовані потужності за цим напрямком.

"Вже з 31 грудня можна буде забронювати потужності для імпорту газу з Угорщини через платформу RBP на щодобових аукціонах. Перший місячний аукціон відбудеться 17 січня", – резюмував Макогон.

Угорщина в наступному році почне постачати в Україну газ

Нагадаємо, дещо раніше директор української ГТС озвучив втрати від газового контракту Угорщини з Росією. При цьому існує ризик повного припинення прокачування газу по українській території після 2024 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme