Угорщина звинувачує Україну у втручанні у внутрішні справи через критику газового контракту з Росією

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив Україну у втручанні у внутрішні справи через критику газового контракту країни з російською компанією "Газпром"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина звинувачує Україну у втручанні…
Фото: Twitter Дмитра Кулеби

За його словами, угода в жодному разі не є політичною, вона є питанням енергетичної безпеки країни.

Глава МЗС зауважує, що не можна обігрівати будинки політичними заявами, повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Сіярто під час підписання угоди.

"Для Угорщини енергетична безпека - це питання суверенітету та економіки, а не політики. Не можна обігрівати будинки політичними заявами", – сказав він.

Зазначається, що в Угорщині цю угоду називають внутрішньою справою країни. Внаслідок цього, критика з боку України для Сіярто є спробою втручанням у внутрішні справи.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив Україну у втручанні у внутрішні справи через критику газового контракту країни з російською компанією "Газпром"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сербська та угорська компанії Srbijagas і FGSZ з'єднали перемичкою свої газопроводи на кордоні з Угорщиною, що дозволить з 1 жовтня почати постачання газу з "Турецького потоку" в країни Центральної Європи.

Українська сторона хоче звернутися до Європейської комісії щодо надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди європейському законодавству в галузі енергетики.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme