"Украерорух" спрогнозував, коли відкриють український повітряний простір

Прогноз Європейської організації з безпеки аеронавігації (Євроконтролю) щодо термінів відновлення польотів в Україні оновлять після завершення війни 

Журналіст відділу новин
"Украерорух" спрогнозував, коли відкриют…
Фото: Pixabay

Про це повідомили в "Украерорусі", пише Depo.ua.

Відомство нагадує, що Євроконтроль опублікував оновлений прогноз щодо відновлення польотів в європейському регіоні. Згідно із ним, польоти в Україні, ймовірно, відновляться лише у 2029 році.

"Опублікований нині прогноз базується на поточній ситуації в авіаційній галузі та конфігурації маршрутів, а саме: закриття повітряного простору України для цивільних польотів через воєнні дії, суттєві обмеження польотів у повітряному просторі Молдови (також з міркувань безпеки), росії та Білорусі (санкційні заборони), суттєве зменшення польотів у Польщі, балтійських, скандинавських країнах, та відповідне збільшення інтенсивності польотів у південно-східній частині Європи (з метою обльоту закритих зон) тощо", — кажуть в "Украерорусі".

Євроконтроль вважає, що ці фактори діятимуть до кінця горизонту планування, тобто до 2029 року, оскільки на сьогодні відсутні інші підтверджені вхідні дані. Утім, каже "Украерорух", Євроконтроль не генерує та не використовує воєнні прогнози, аналітику або припущення для створення своїх прогнозів. Ці розрахунки також не містять інших факторів невизначеності, які можуть мати негативний вплив на розвиток авіації.

Відтак, після завершення війни та переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних.

"Незважаючи на обставини форс-мажору, викликані військовою агресією рф, Україна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі", — запевняє "Украерорух".

Нагадаємо, у Євроконтролі вважають, що обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України та росії найближчим часом ще триватимуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme