Україна 2 лютого побила рекорд з кількості зроблених тестів на COVID-19

У середу, 2 лютого, в Україні вперше з початку пандемії зробили понад 100 тисяч тестів на коронавірус за добу методом полімеразної-ланцюгової реакції

Журналіст стрічки новин
Україна 2 лютого побила рекорд з кількос…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Як повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко, це і стало наслідком того, що 2 лютого було виявлено найбільшу кількість нових хворих на коронавірус з початку пандемії.

"Сьогодні маємо чергову рекордну кількість зареєстрованих нових випадків коронавірусу за добу – 39 тисяч 620. У закладах охорони здоров’я наразі перебуває 26 тисяч 853 пацієнтів, з них 17 тисяч 890 (66%) отримує кисневу терапію. Також вчора в Україні вперше з початку пандемії зроблено понад 100 тисяч досліджень за добу методом полімеразної-ланцюгової реакції", – сказав він під час брифінгу 3 лютого, пише Depo.ua.

За його словами, це один із показників готовності медичної системи до реагування.

"З огляду на ці дані, ще раз звертаюсь до вас з проханням не нехтувати протиепідемічними правилами та захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусної хвороби. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби", – наголосив Ляшко.

Нагадаємо, 2 лютого Ляшко повідомив, що дев'ять областей України уже найближчим часом можуть потрапити до "червоної" зони карантину. Це Львівська, Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Одеська, Сумська, Хмельницька області. Відповідні рішення будуть розглянуті на комісії ТЕБ та НС. Дві області – Івано-Франківська та Рівненська – уже перебувають у "червоній" карантинній зоні. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)   

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme