Україна більше не вивозитиме ядерне пальне на Росію: Скільки це зекономить грошей

Кабінет міністрів на засіданні 11 серпня затвердив Державну економічну програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом

Журналіст стрічки новин
Україна більше не вивозитиме ядерне паль…
Фото: Сайт Кабміну

Ця програма, яка діятиме до 2025 року, розроблена на основі профільної директиви Європейського Союзу, а її основна ціль – безпека у сфері атомної енергетики, а також енергонезалежність України.  

Ключовим пунктом поводження з відпрацьованим ядерним паливом є будівництво та експлуатація у зоні відчуження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива з Рівненської, Южно-Української та Хмельницької АЕС, пише Depo.ua із посиланням на повідомлення очільника уряду Дениса Шмигаля.

За його словами, донині Україна вивозила відпрацьоване ядерне паливо з трьох своїх АЕС на Росію, і це коштувало "Енергоатому" близько 200 млн доларів щороку. А тепер ці зекономлені кошти можна буде направляти на технологічний розвиток наших атомних станцій.

"Головне, що Україна більше не буде залежати від країни-агресора в питаннях атомної безпеки. Це важливий крок в 30-ту річницю нашої незалежності", – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, у березні цього року в "Енергоатомі" відзвітували про 4,8 млрд грн чистого збитку у 2020 році. Водночас за власним фінансовим планом компанія мала закінчити рік із прибутком у сумі 1,6 мільярда гривень. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme