Україна до 2025 року запустить на орбіту вісім супутників

Україна запустить на орбіту вісім власних супутників до 2025 року в межах Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна до 2025 року запустить на орбіту…
Фото: Pixabay

Програма передбачає створення космічних систем спостереження Землі та потужної ракетної техніки, впровадження новітніх космічних технологій на ринку послуг та масштабний R&D

Про це голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай повідомив у коментарі "Укрінформу", передає Depo.ua.

"Конкретніше: вісім українських супутників на орбіті – один апарат середньої просторової розрізненості, шість апаратів – високої (1 метр) та один – надвисокої (0,5 метра)", – наголосив він.

За словами Тафтая, також планується створення ракетно-космічних комплексів важкого класу (Зеніт-7Н), ракети-носія середнього ("Циклон-4М") та легкого ("Циклон 1") класів, розробка комплексу надлегкого класу.

"Крім того, у межах реалізації програми планується серійне виготовлення складових ракет-носіїв "Антарес" та "Вега", створення космічних систем моніторингу навколоземного космічного простору, апаратів для дослідження іоносфери та атмосферного аерозолю, новітніх приладів для участі у міжнародних проєктах спільно з NASA та Європейським космічним агентством", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що Україна у наступні п'ять років хоче створити супутникове угрупування семи українських супутників та вступити до Європейського космічного агентства. Запуск об'єктів відбуватиметься з пускового майданчику SpaceX.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme