Україна домовилась з Amazon про співпрацю у сфері освіти

Міністерство цифрової трансформації домовилось про співпрацю з найбільшою у світі платформою електронної комерції Amazon у сфері освіти, хмарних технологій та розвитку ІТ-інфраструктури

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний Telegram-канал Мінцифри.

"Вчора у Лондоні віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Директор з цифрових трансформацій у державному секторі Amazon Web Services Ліам Максвелл підписали документ, який прискорить цифрову трансформацію та впровадження інновацій в Україні", – вказується у публікації.

Серед іншого договір передбачає співпрацю в галузі освіти, що надасть нові можливості українським студентам.

"Навчальні заклади зможуть приєднатися до AWS Academy та навчати наших студентів хмарним технологіям за досвідом Amazon. Це будуть безоплатні сервіси, які стануть доступними необмеженій кількості студентів і викладачів", – розповіли у відомстві.

У Мінцифри додали, що програми від Amazon сприятимуть розвитку української ІТ-інфраструктури, бізнесу та стартапів, які використовують хмарні технології.

"Розвиток хмарних технологій в органах влади допоможе ліквідувати корупцію та пришвидшить впровадження інновацій у державі", – підсумували в українському міністерстві.

Нагадаємо, днями віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров полетів до Лондона на переговри з Apple, Amazon та Bloomberg.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme