Україна домовилась з Нідерландами про створення бізнес-місії для інвесторів

Україна й Нідерланди домовилися організувати бізнес-місії для інвесторів

Журналіст стрічки новин
Україна домовилась з Нідерландами про ст…
Фото: Урядовий портал

Про це домовились на зустрічі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та його колега з Нідерландів Марк Рютте.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"Бізнес-місії можна було б організувати на базі посольств за участю урядовців. Зі свого боку ми організуємо таку ж бізнес-місію в Королівство Нідерланди, щоб знайти точки дотику в цікавих для обох сторін напрямах", — сказав Шмигаль.

Він наголосив, що до таких зустрічей можуть бути залучені представники профільних міністерств.

Рютте додав, що Королівство Нідерланди як одна з найбільших країн-інвесторів готове й надалі співпрацювати та підтримувати Україну. Зокрема, за 10 місяців 2021 року обсяг нідерландських інвестицій в Україну перевищив 11 мільярдів доларів.

"Нідерланди є важливим торговельно-економічним партнером України та одним із найбільших інвесторів в українську економіку. Впевнений, що завдяки спільній роботі обсяг цих інвестицій може значно зрости. Це стосується не лише традиційних сфер співробітництва, але й новітніх галузей співпраці, таких як меліорація, видобуток та машинобудування", — резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр Нідерландів пригрозив Росії потужними санкціями через Україну. Він мав на увазі санкції проти Росії, над якими вже працюють уряди різних країн Європи.

Як відомо, парламент Нідерландів виступив за підтримку України зброєю. Водночас у парламенті країни чітко дали зрозуміти, що своїх солдатів в Україну не направлять.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme