Україна евакуювала із табору в Сирії жінку з чотирма дітьми

Із Сирії евакуювали українку та її дітей із таборі закритого типу "Родж"

Редактор стрічки новин
Україна евакуювала із табору в Сирії жін…
Фото: Аліна Смутко / Суспільне

До Києва повернули українку з чотирма дітьми, яка майже три роки пробула у закритому таборі в Сирії.

Родина перебувала у таборі закритого типу "Родж" на північному сході Сирії. Сама вона походить з Криму, передає Depo.ua з посиланням на "Суспільне".

Після прильоту жінка подякувала за повернення та розповіла, що почуває себе добре.

В Україні їм мають допомогти знайти житло, оформити документи, влаштувати дітей на навчання та знайти їхній матері роботу.

Також зазначається, що ще 10 жінок та 23 дитини з аналогічного табору Аль Хол чекають на повернення до України найближчими днями.

Як розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр на своїй сторінці у Facebook, про перебування українок з дітьми у двох закритих таборах — Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії — стало відомо у 2017 році. Станом на сьогодні, Україна провела уже четверту операцію з евакуації своїх громадян з таборів закритого типу у Сирії, п'ята, фінальна, операція наразі перебуває на етапі підготовки.

"Сьогодні проведено 4-ту таку операцію, яка відбулась за допомоги почесного консула України в Ербілі доктора Фархана. Планується фінальна 5-та операція з евакуації.  Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з  регіону північно-східної Сирії ("Сирійський Курдистан"). Наразі там залишається 11 родин громадян України. Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але знаходяться на карантині", - зазначила Маляр.

Евакуйовані із Сирії 19 жовтня 2021

Фото: Ганна Маляр

Ганна Маляр про евакуацію з Сирії

Нагадаємо, у 2020 році ЗМІ повідомляли, що щонайменше 25 громадянок України разом з 35 дітьми, яких утримують в Сирії в таборах для біженців закритого типу, хочуть повернутись на батьківщину. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme