Україна готова до енергетичного партнерства з Німеччиною, – Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що країна готова до практичного втілення енергетичного партнерства з Німеччиною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна готова до енергетичного партнерс…
Фото: Прес-служба Кабміну

Він також наголосив, що проект "Північний потік-2" несе пряму загрозу з боку Росії геополітичному становищу держав Європи.

Про це Шмигаль зазначив під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, що відбулася 22 серпня, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Кабміну.

"Ми розраховуємо на застосування ЄС заходів протидії введення в експлуатацію цього проекту. А також розраховуємо на збереження статусу України як постачальника й транзитера природнього газу до Євросоюзу та підтвердження використання української ГТС із необхідними об'ємами", — зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що уряд налаштований активно продовжувати співпрацю з Німеччиною та Європейським Союзом у рамках зеленого енергетичного переходу. Зокрема, пріоритетом та стратегічною метою є інтеграція української енергосистеми в європейську мережу ENTSO-E.

"Україна неухильно дотримується взятих зобов’язань для реалізації повної інтеграції, запланованої на 2023 рік, яка дасть Україні реальну енергонезалежність та можливість відокремитися від енергосистем РФ та Білорусі", — сказав він.

Зазначається, що перспективними напрямами енергетичного партнерства, за словами Глави Уряду України, є співпраця у сфері відновлювальної енергетики та водню.

Нагадаємо, під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, канцлерка Німеччини Ангела Меркель наголосила, що Німеччина виступає за якнайскоріше продовження транзитного договору між Росією та Україною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme