Україна готова допомогти Польщі боротися з мігрантами, – Монастирський

Українська сторона готова допомогти Польщі вирішити кризову ситуацію, яка настала через штурм білорусько-польського кордону мігрантами з Близького Сходу 

Олександра Мандровська

Зокрема, йшлося про те, що на ділянці українсько-польського кордону почне працювати координаційна група з офіцерів-прикордонників на бійців Національної гвардії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС України. 

У відомстві повідомили, що співпрацю під час міграційної кризи обговорили міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський і його польський колега Маріуш Камінський.

"Ми готові оперативно розглянути будь-який запит польської сторони щодо надання допомоги у розв’язанні нинішньої ситуації", – сказав Монастирський. 

Він також висловив сподівання, що Польщі вдасться у мирний та цивілізований спосіб прийти до розв’язання штучно створеної кризи.

Також Монастирський запропонував провести зустріч Люблінського трикутника на рівні очільників МВС та МЗС, щоб скоординувати протидію Росії та Білорусі.

Нагадаємо, кілька годин тому стало відомо, що Польща у зв'язку із міграційною кризою на кордоні не планує подовжувати надзвичайний стан чи, тим паче, вводити воєнний стан. Зараз провладні польські партії розглядають кілька можливих варіантів. Аби ухвалити остаточне рішення, вони мають 21 день.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua