Україна готова створити проблеми для РФ, щоб припинити війну, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про готовність України створити серйозні проблеми для Росії

Журналіст стрічки новин
Україна готова створити проблеми для РФ,…
Фото: МЗС України

Очільник МЗС зауважив, що українська сторона виступає за переговори у всіх можливих форматах про припинення війни.

Про це він повідомив в коментарі "РБК-Україна", передає Depo.ua.

За словами Кулеби, Україну мир за будь-яку ціну не влаштує. Влада країни прагне справедливого миру, який буде відповідати тій величезній ціні, яку держава вже заплатила та продовжує платити за свою незалежність, свободу та суверенітет.

Голова МЗС додав, що президент Володимир Зеленський готовий до переговорів, говорити про деокупацію Криму та Донбасу, а також завершити війну.

"Ми не сидимо, чекаючи з моря погоди. Росія маніпулює, бреше, вона цинічна. Але іншої Росії немає. Саме така Росія веде війну та агресію проти України. Тому потрібно вести переговори у всіх можливих форматах про припинення війни. Ми активно створюємо разом з партнерами умови, які змусить Росію її припинити. Навіть якщо для цього нам доведеться створити для неї серйозні проблеми", – наголосив міністр.

Як відомо, український президент неодноразово закликав лідера РФ Володимира Путіна зустрітися та провести переговори. Російська сторона ніби "завжди готова до переговорів", однак обговорювати хоче лише свої питання, до яких окупований Крим та війна на Донбасі не входять.

Нагадаємо, днями у Кремлі знову заявили, що Путін готовий зустрітися із Зеленським, але є "камінь спотикання".

Довідка: 20 квітня Зеленський у своєму відеозверненні запропонував президент РФ Володимиру Путіну провести переговори "у будь-якій точці Донбасу, де йде війна".

У відповідь на Росії заявили, що така зустріч двох президентів не має жодного сенсу. При цьому заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров назвав таку пропозицію Зеленського "заявою хорошого актора".

Згодом Путін буцімто погодився зустрітися із Зеленським, але не на Донбасі, як пропонував український глава держави, а тільки у власній столиці Москві. Крім того, хазяїн Кремля зазначив, що Україна має розпочати переговори із "Л-ДНР". 

Водночас ватажки ОРДЛО заявили про готовність зустрітися з Зеленським. Однак радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що попри заяви Путіна про необхідність вести переговори із "Л-ДНР",  Україна не планує цього робити ні за яких умов. 

Також в ОП заявили, що не планують запрошувати Путіна на переговори до Києва, оскільки це некоректно.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Росія знаходить відмовки, щоб уникнути зустрічі Зеленського та Путіна. Водночас українська сторона до заходу вже готова.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів, що цього року навряд чи можлива зустріч його шефа та Зеленського. За його словами, проблема у тому, що Зеленський хоче обговорити з Путіним питання окупованого Криму. 

23 вересня Зеленський заявив, що зустрінеться з Путіним, коли той "буде готовий".

Також український президент заявив, що доручив голові ОП Єрмаку організувати зустріч із Путіним.

Пізніше Зеленський зізнався, про що може говорити з Путіним.

Читайте також: Без шансу на відповідь: Навіщо Зеленський покликав Путіна на Донбас

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme