Україна готує санкції проти Росії через Керченський міст та руйнування культурної спадщини Криму

Уряд України виніс на розгляд РНБО пакет санкцій проти 24 юридичних та шістьох фізичних осіб, які причетні до незаконного спорудження Керченського мосту та інших порушень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна готує санкції проти Росії через…
Фото: Facebook Сергія Аксьонова

Зокрема, йдеться про організацію сполучення тимчасово окупованого Криму з територією Росії, незаконне перепланування парків та об'єктів культурної спадщини Севастополя.

Відповідний проект підготувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що санкції для юридичних осіб передбачають заборону на проведення експортно-імпортних операцій, виведення капіталу за межі України, зупинку виконання економічних та фінансових зобов'язань та ліцензованої діяльності в країні.

Водночас, фізичні особи не зможуть потрапити на територію України. Окрім цього, їм заблокують можливість розпоряджатися майном в межах країни, брати участь у приватизації та оренда державного майна.

"Уряд України буде реагувати на будь-які дії осіб, які загрожують порушенню українського суверенітету! Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб усі причетні до вчинення злочинів на території Українського Криму понесли відповідальність за свої діяння! З цією метою ми розвиватимемо тіснішу співпрацю з міжнародними партнерами", – зауважив заступник очільника Мінреінтеграції Ігор Яременко.

Уточнюється, що санкції хочуть ввести на п'ять років.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що народні депутати ухвалили проект постанови №5497 про звернення Верховної Ради до міжнародного співтовариства у зв’язку із незаконною підготовкою виборів у Державну Думу Росії у тимчасово окупованому Криму та з залученням до голосування громадян України з окупованої частині Донецької та Луганської областей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme