Україна хоче купити в Британії ракети для кораблів і літаків, – Times

Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю ракет для кораблів і літаків
 

Журналіст відділу новин
Україна хоче купити в Британії ракети дл…
Фото: Скріншот

Очікується, що Велика Британія надасть для українських патрульних катерів ракети класу "земля-земля" і ракети класу "повітря-земля" Brimstone для українських літаків.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Times.

Видання пише, що ракети коштуватимуть по 100 тисяч фунтів стерлінгів за кожну. Ці ракети можуть вражати невеликі рухомі цілі та застосовувалися на британських винищувачах RAF проти терористичної організації "Ісламська держава".

Зазначається, що переговори ведуться на тлі побоювань України, що Росія може посилити агресію і захопити нові території після запуску російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2".

"Є побоювання, що Росія планує зимову військову операцію, яка може призвести до ескалації напруженості на Донбасі та може мати непередбачувані наслідки для безпеки всієї Європи, повідомив в коментарі виданню український дипломат, ім'я якого не розкривають", – пише на The Times.

Нагадаємо, 21 червня в Одесі на борту британського есмінця HMS Defender було підписано Меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-морськими силами України.

Згідно з домовленостями, для України побудують вісім сучасних ракетних катерів. Для фінансування цих робіт Лондон надасть позику на 10 років на суму до 1,25 мільярда фунтів. Перші два катери збудують у Великій Британії (мова йде про компанію Babcock), решту – в Україні.

У серпні стало відомо, що ракетні катери, які Велика Британія збудує для України, отримають британське ракетне озброєння.

Читайте також: Росія переганяє на Донбас нові танки і блокує роботу ОБСЄ: До чого готується Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme