Україна має бути учасником всіх переговорів щодо своєї безпеки, – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував можливість проведення саміту Джо Байдена та Володимира Путіна через ескалацію на українському кордоні
 

Михайло Хомченко

Вирішити питання безпеки України без її присутності не вдасться.

Про це Олексій Данілов заявив на брифінгу, інформує Depo.ua.

"Якщо Путін зустрінеться з Байденом і там вирішуватимуться питання нашої країни, повірте, без нас ніхто наше питання вирішити не може. Це потім буде відбуватися тільки за нашої участі", – сказав Данілов.

Він наголосив, що Україна має бути безпосереднім учасником всіх подібних переговорів, адже йдеться саме про її майбутнє.

"Тому що ми є безпосередніми учасниками, це стосується нашої країни, нашого майбутнього. І наша позиція, позиція нашого президента чітка і зрозуміла, він її озвучив 19 лютого, ми відрізняємося від багатьох – ми в кишені нічого не ховаємо, все кладемо на стіл", – підсумував Данілов.

Нагадаємо, 20 лютого після розмови з президентом Росії Володимиром Путіним президент Франції поговорив з лідером Сполучених Штатів Джо Байденом, а тоді знову зателефонував Путіну. Макрон у неділю також телефоном поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським.

21 лютого президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін погодилися взяти участь саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua