Макрон поговорив про Україну з Путіним і Зеленським: Про що вдалося домовитись

Президент Франції Емманюель Макрон мав сьогодні дві телефонні розмови – спершу з очільником Росії Володимиром Путіним, а потім – з українським лідером Володимиром Зеленським

Журналіст стрічки новин
Макрон поговорив про Україну з Путіним і…
Колаж Depo.ua

Говорив президент Франції зі своїми колегами про ситуацію в Україні. Розмова Макрон та Путіна тривала 1 годину 45 хвилин. У Парижі переговори з Путіним назвали "останнім можливим і необхідним зусиллям, щоб уникнути великого конфлікту в Україні". 

Як пише Depo.ua, у Єлисейському палаці розповіли, що Макрон і Путін домовилися організувати зустріч робочої групи задля припинення вогню в Україні. Зустріч пройде у найближчі години. Крім цього, президенти домовилися провести "інтенсивну дипломатичну роботу", глави МЗС обох країн проведуть зустріч.

Результатом дипломатичної роботи, за інформацією прес-служби президента Франції, про яку домовилися проводити Макрон та Путін, "має стати саміт для визначення нової архітектури миру та безпеки в Європі, за відповідних для цього умов".

Водночас у Кремлі заявили, що Путін під час розмови з Макроном поінформував його про "імітацію переговорного процесу з боку Києва й що Україна відмовляється від реалізації Мінських угод та домовленостей, досягнутих у "нормандському форматі"". Коментуючи відповіді США та країн НАТО на російські "гарантії безпеки", Путін сказав, що "чекає на конкретні пропозиції по суті".

Після розмови з Путіним Макрон зателефонував Зеленському. Президент України розповів колезі про ситуацію з безпекою на цей момент, а також запропонував терміново зібрати Тристоронню контактну групу та відновити режим "тиші".

Зеленський розмовів про телефонну розмову з Макроном

Нагадаємо, що напередодні Макрон вже мав розмову із Зеленським. Політики говорили про загострення військової обстановки на Донбасі та втрати серед бійців Збройних сил України. Також вони обговорили можливі шляхи негайної деескалації та політико-дипломатичного врегулювання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme