UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Щоб уникнути гіршого": Макрон знову телефонуватиме Зеленському і Путіну через Україну

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 19 лютого, телефонуватиме главі України Володимиру Зеленському

Журналіст стрічки новин
"Щоб уникнути гіршого": Макрон знову тел…
Фото: Facebook Емманюеля Макрона

Наступного дня, 20 лютого, Макрон розмовлятиме з президентом Росії Володимиром Путіним. Він вважає, що ще можна дипломатичним шляхом змусити Росію до деескалації

Як пише Depo.ua, про це повідомило видання RFI з посиланням на Єлисейський палац.

"Наш обов’язок, як і раніше, полягає в тому, щоб уникнути гіршого. Ми вважаємо, що ми все ще маємо можливість відмовити президента Путіна від нападу на Україну", – зазначив Макрон.

Нагадаємо, що Макрон неодноразово заявляв про намір вмовити Путіна піти на деескалацію поблизу українських кордонів. 7 лютого він перебував з візитом у Москві. Його зустріч з президентом Росії у Кремлі тривала понад п'ять годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч із Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною та корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО та ситуацію довкола України.

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про дев'ять можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

У цей же день президент Макрон зателефонував російському колезі Володимиру Путіну. Згодом стало відомо, що Путін поскаржився Макрону на Захід, який "накачує Україну зброєю". Він додав, що західні країни не хочуть підштовхнути Україну до виконання Мінських угод. Також Макрон 12 лютого мав розмову із Зеленським. 

15 лютого Макрон закликав Путіна не йти на визнання окупаційних адміністрацій "Л-ДНР" як "незалежних".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme