Україна має отримати чіткий перелік реформ для вступу до НАТО, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що треба закінчити період невизначеності та почати втілювати в життя кроки для членства в НАТО

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на його заяву на вступній сесії Конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі.

Зокрема, Україна хоче отримати перелік реформ, які необхідні для інтеграції.

"Через 13 років після Бухарестського саміту НАТО слід закінчити період невизначеності та почати втілювати в життя підтвердження політичного рішення про майбутнє членство України в НАТО",  – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що ключ до позитивних рішень євроатлантичних прагнень це передусім успіх українських реформ.

"Ми будемо і надалі робити все, щоб пришвидшити темп реформ в Україні у тому числі в рамках виконання річних національних програм під егідою Україна-НАТО. Але вже сьогодні ми б хотіли отримати перелік реформ, виконання яких дозволить Україні конкретно перейти до наступного кроку – до інтеграції з альянсом", – пояснив президент.

За словами очільника держави, Україна хоче мати узгоджені з альянсом критерії, конкретні маркери, за якими надалі буде оцінювати успішність реформ і готовність до членства.

"Я знаю, що обговорюється ідея проведення у 2023 році саміту НАТО у Вільнюсі, будемо лише вітати, якщо Литва виступить господарем заходу і в рамках цього заходу щось новеньке продемонструють країни НАТО у відношенні до України", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що українська влада просить від НАТО чітких часових рамок та списку необхідних для вступу до Альянсу реформ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme