UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна може відновити ядерний потенціал, – посол Мельник 

Україна гіпотетично може відновити свій потенціал як ядерна держава 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Україна може відновити ядерний потенціал…
Фото: Рixabay

Якщо членство України в НАТО й надалі перебуватиме під питанням, а Росія від гібридної війни перейде до відкритих агресивних дій, ядерна зброя – чи не єдиний варіант, який залишиться для України.

Таку думку висловив посол України в Берліні Андрій Мельник в інтерв'ю ZN.UA, передає Depo.ua

"Для того, щоб переконати німців, я їм прямо кажу, що суто теоретично, я повторюю: суто гіпотетично, існує опція відновлення ядерного потенціалу України. Я пропоную  їм змістити свій кут зору і стати на місце України: а що б робили вони на нашому місці, коли на кордонах концентрується настільки колосальна військова потуга?" – сказав Мельник.

Посол додав, що після такої подачі фактів багато хто з німців починає задумуватися, аналізувати й інакше дивитися на це питання. Адже на фоні ядерної опції членство України в НАТО не видається таким страшним.

"Я і надалі вважаю, що це чи не єдина дієва альтернатива, яка залишається у держави в разі, якщо всі інші легітимні варіанти гарантування власної безпеки, а саме таким і є членство в НАТО, будуть для неї закриті", – наголосив Мельник.

Нагадаємо, раніше державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен назвав умову, за якої Україна може стати повноправним членом НАТО. Представник США наголосив, що Україна зможе вступити до Альянсу лише за умови відповідності усім пред'явленим до неї вимогам.  

Читайте також: Міністр оборони України звинуватив Німеччину в блокуванні закупівлі зброї для ЗСУ 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme