Україна наклала арешт на 14 російських літаків за польоти в окупований Крим

Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника "Газпром авіа"
 

Журналіст відділу новин
Україна наклала арешт на 14 російських л…
Фото: samolety.org

Ці літаки здійснювали перельоти з окупованого Криму на Росію і назад.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу генпрокурора.

"За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску "Сімферополь-авіа" та з нього і таким чином були знаряддям вчинення злочинів", – йдеться у повідомленні прес-служби.

За інформацією правоохоронців, російською авіакомпанією "Газпром авіа" 14 пасажирських літаків незаконно використовувалися для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів.

Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства.

"Наразі триває досудове розслідування за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111) (ч. 2, ч. 3 ст. 332, ст. 334 КК України)", – зазначають в Офісі генпрокурора.

У загальній кількості, за даними прокуратури, було накладено арешти на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Нагадаємо, 6 грудня 2021 року Україна заочно заарештувала 13 російських літаків за незаконні польоти в окупований Крим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme