Україна не повністю готова до опалювального сезону, – Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що станом на сьогодні готовність до старту опалювального сезону становить більше 80%
 

Журналіст відділу новин
Україна не повністю готова до опалювальн…
Фото: Pixabay

Рішення про початок опалювального сезону ухвалюватимуть органи місцевого самоврядування

Про це повідомив під час засідання уряду 8 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує Depo.ua.

"Місцева влада, як і в попередні роки, буде приймати рішення щодо старту опалювального сезону. Так само органи місцевого самоврядування відповідальні тепер за встановлення тарифів на тепло і гарячу воду. Уряд, як і домовлялися, продовжить допомогати місцевим керівникам і вирішить питання з компенсаціями для теплокомуненерго", – сказав прем'єр.

За словами прем'єра, ціна газу для ТКЕ на рівні 7,42 грн за кубометр, яку пропонує Нафтогаз, дозволить місцевій владі не піднімати тарифів на тепло.

Він також нагадав, що для населення запроваджені річні тарифні пакети, що в умовах рекордних цін на газ у Європі виявилося правильним кроком.

Нагадаємо, 8 липня НКРЕКП передала місцевим органам влади право встановлювати ціну на опалення.

Як наслідок, вже цієї осені в Києві можуть на 30-40% зрости тарифи на гарячу воду та опалення. У зв'язку зі збільшенням тарифів влада столиці запроваджує так званий рекомендований авансовий платіж – 10 грн/кв. м. З 1 липня тариф на газ у Києві складає 10-12 гривень за кубометр, а до осені тільки дорожчатиме. Також подорожчає електроенергія.

Читайте також: У Києві різко зростуть тарифи на опалення та гарячу воду: Скільки доведеться платити та як можна зекономити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme