Україна не виключає участі білоруських військ у нападі на країну, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба не відкидає ймовірності участі білоруських військ під час вторгнення Росії в Україну

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна не виключає участі білоруських в…
Фото: МЗС

За його словами, зараз в Україні вживають всіх заходів, аби уникнути загрози нападу білоруських військ, після заяв де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка про "нашу Україну" та готовність допомогти лідеру Росії Володимиру Путіну.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Sargs.lv.

"Ми розглядаємо цей сценарій на дуже серйозному рівні. Ми не виключаємо таку можливість. Поки ми не бачимо, що білоруська армія готується до операцій проти України або що білоруське керівництво може дозволити Росії використовувати свою територію для організації вторгнення. Однак будь-яка потенційна загроза вимагає не тільки уваги, але і концентрації ресурсів Збройних сил для її пом'якшення", – наголосив Кулеба.

Міністр зауважив, що попри відсутність прямої військової загрози з боку Білорусі, заяви Лукашенка вказують на те, що Мінськ підтримує агресивну зовнішню політику Росії. При цьому, Кулеба підкреслив, що Україна зараз готується до укріплення кордону з Білоруссю військовослужбовцями.

"Зараз ми вирішуємо, де взяти ці ресурси. Проблема в тому, що наші можливості не безмежні, оскільки, несучи військову силу з одного місця, ми знижуємо свою обороноздатність на цій ділянці. Таким чином, зазначена діяльність Білорусі безпосередньо відповідає військовим інтересам Росії", – резюмував міністр.

Зауважимо, напередодні Лукашенко заявив, що Білорусь підтримає Росію у разі ескалації на Донбасі. За його словами, Україна у зв’язку з цим почала посилювати свій північний, білорусько-український кордон і виводить туди військовий контингент, – близько 8000 на цьому етапі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко вразив зухвалою заявою про російсько-українську війну. Він заявив про те, що повірить у російсько-українську війну лише тоді, коли йому на стіл покладуть неспростовні докази.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme