Україна отримає додаткові $10 млрд інвестицій завдяки ринку землі, – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує додаткові інвестиції на $10 млрд завдяки старту роботи ринку сільськогосподарських земель

Журналіст стрічки новин

Про це він сказав, відкриваючи у Вільнюсі вступну сесію Конференції з питань реформ в Україні, передає Depo.ua.

Шмигаль додав, що це дасть значний поштовх для розвитку економіки.

"Ринок фактично почав свою роботу і, я переконаний, що протягом наступного року він отримає дуже хороші перспективи, дуже добрий розвиток та дасть важливий поштовх для розвитку економіки. Ми очікуємо до $10 млрд додаткових інвестицій у зв'язку із початком роботи ринку сільськогосподарських земель", –зауважив прем'єр.

За оцінками Світового банку, зняття мораторію на продаж землі призведе до зростання ВВП України майже на 2 %.

За словами Шмигаля, в Україні за перші шість днів відкриття ринку землі було укладено понад 300 договорів на ділянки сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, в перший день скасування земельного мораторію в Україні зареєстрували три угоди продажу ділянок сільськогосподарського призначення.

Довідка: З 1 липня в Україні відкрили ринок землі. Купувати та продавати можна аграрні угіддя, яких в Україні близько 42 млн гектарів. При цьому торгувати державними та комунальними сільськогосподарськими землями заборонено. 

До 2024 року купувати землю можуть лише українці як фізособи, але не більше 100 гектарів в одні руки. У 2024 право пошириться на юридичних осіб з обмеженням до 10 тис. га. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme