Україна отримає гроші від МВФ: Названо суму

Міжнародний валютний фонд затвердив виділення допомоги для України

Журналіст стрічки новин
Україна отримає гроші від МВФ: Названо с…
Фото: EPA

Йдеться про транш у розмірі $2,7 млрд. Рішення набуде 23 серпня, пише Depo.ua із посиланням на заяву заступника виконавчого директора від України у МВФ Владислава Рашкована.

"2 серпня керівники МВФ більшістю голосів фінально затвердили алокацію СПЗ (спеціальних прав запозичення) на $650 млрд, з яких Україна безумовно отримає понад $2,7 млрд", – написав Рашкован у Facebook.

Україна отримає гроші від МВФ

Зазначимо, що про те, що Україна може отримати транш саме у такому розмірі стало відомо ще на початку липня. Тоді ж Рашкован зазначив, що така сума допоможе уряду країни спокійно управляти публічними фінансами.

Водночас президент Володимир Зеленський заявляв, що українська влада виконала всі зобов'язання, які дала фонду, і тепер МВФ може виділити черговий транш. 28 липня він обговорив із директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою співпрацю фонду та України. Зеленський запевнив її, що відносини з МВФ є дуже важливими для України, і влада продовжуватиме виконувати домовленості з міжнародними партнерами. Також він зазначив, що тримає під особистим контролем судову реформу.

Відомо, що раніше МВФ поставив три умови Україні для надання наступного траншу. Вони стосувалися наступних питань:

  • відновлення роботи Національного антикорупційного бюро;
  • відновлення роботи Національного агентства з питань запобігання корупції – йдеться, зокрема про кримінальну відповідальність за недостовірні декларації та невчасне її подання;
  • вдосконалення роботи Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Зеленський хоче продовжити співпрацю з МВФ, але на особливих умовах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme