Україна отримає від ЄБРР 2 млрд євро

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні для забезпечення стійкості 2 мільярди євро

Журналіст стрічки новин
Україна отримає від ЄБРР 2 млрд євро…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Гроші будуть направлені на допомогу громадянам, компаніям і країнам, постраждалим від війни в Україні. Банк також пообіцяв зробити все можливе, щоб допомогти у відновленні країни, як тільки дозволять умови.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення банку.

Фінансування буде надано в найкоротші терміни для підтримки українських компаній – наприклад, у виді відстрочених кредитів, підтримки ліквідності й торгового фінансування. Там, де це можливо, підприємствам допоможуть переїхати, щоб їхня робота могла тривати.

"Наші акціонери повністю підтримали цей пакет, і наші співробітники вже працюють на місцях для реалізації цих кроків. Ми зіткнулися з безпрецедентною кризою, але протягом всієї своєї історії ми були банком, який готовий прийняти виклик. Народ України користується нашою повною підтримкою", – заявила президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що для відновлення держави після війни в Україні відкриють спеціальні фонди. Для цього в Нацбанку відкриють чотири рахунки. Крім того, Шмигаль анонсував випуск військових облігацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme