Україна отримає від Естонії 352 тис. євро допомоги

Естонія виділить Україні гуманітарну допомогу на 351 700 євро

Журналіст стрічки новин
Україна отримає від Естонії 352 тис. євр…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Ці гроші підуть на підтримку людей, які живуть поблизу східного кордону України.

Про це передає Depo.ua із посиланням на національне телерадіомовлення ERR.

Як повідомила глава МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс, російська агресія вплинула на життя майже 5 млн людей, з яких більш як 3 млн потребують гуманітарної допомоги.

"Для багатьох жителів проблемою є недостатнє надання медичної допомоги та комунальних послуг, таких як електрика, вода й опалення. Ці проблеми ускладнюються у нинішній складній ситуації з безпекою, тому ми вирішили підтримати Україну додатковою гуманітарною допомогою, щоб допомогти полегшити страждання жителів населених пунктів поблизу кордону", – пояснила вона.

Нагадаємо, що Естонія активно підтримує Україну у протистоянні російській агресії. Там вважають, що Україна не повинна залишатися наодинці зі своїми проблемами. Днями Естонія віддала Україні третину своїх Javelin, також планується передача іншої додаткової військової допомоги.

Відомо, що намагання Естонії допомогти Україні зброєю блокує Німеччина. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme