Україна отримала 2 млн експрес-тестів на COVID-19, – МОЗ

До України за підтримки дитячого фонду ООН прибули два мільйони експрес-тестів для визначення коронавірусного захворювання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна отримала 2 млн експрес-тестів на…
Фото: Pixabay

Експрес-тести були закуплені коштом Світового банку та мають забезпечити декілька місяців стабільної роботи лікарень в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Швидкі тести на виявлення СOVID-19 вироблені компанією SD Biosensor Inc. у Республіці Корея. Тестові системи будуть передані  ДП "Укрвакцина" для подальшого розподілу у заклади охорони здоров'я у всіх областях України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на експрес-тести було витрачено понад 7 мільйонів доларів. За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, зараз важливо вчасне виявлення випадків коронавірусної хвороби, адже від цього напряму залежать темпи поширення COVID-19.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі з пандемією. Наразі, як ніколи, важливо вчасне виявлення випадків коронавірусної хвороби, адже від цього напряму залежать темпи поширення COVID-19. Зараз Україна повністю забезпечена тестами на кілька місяців безперервної роботи", – наголосив Ляшко.

Нагадаємо, останніми тижнями в Україні стрімко збільшується кількість нових випадків коронавірусу. За минулу добу в Україні виявили понад 18 тис. нових COVID-хворих. В цілому від початку пандемії станом на ранок 20 січня захворіло 3 799 382 особи.

У Національній академії наук (НАН) вже оприлюднили прогноз, який свідчить, що в Україні починається нова хвиля захворюваності на коронавірус. Науковці зазначають, що згідно з даними про заразність штаму "Омікрон" та епідемічними тенденціями низки країн, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. На динаміку захворюваності, зокрема, може вплинути й відкриття шкіл після канікул.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme