Україна отримала британську протитанкову зброю (ФОТО, ВІДЕО)

Україна отримала партію міжнародної технічної допомоги від Великої Британії з протитанковим озброєнням

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна отримала британську протитанкову…
Фото: Міноборони

За словами заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка, протитанкова зброя від Британії слугуватиме виключно для оборонних цілей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні спроможності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно з оборонною метою, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації", – наголосив Петренко.

Також у Міноборони подякували уряду Великої Британії за надану підтримку та висловили сподівання щодо подальшої співпраці.

Україна отримала британську протитанкову зброю (ВІДЕО)Україна отримала партію міжнародної технічної допомоги від Великої Британії з протитанковим озброєнням

Фото: Міноборони

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Військово-Морські сили ЗСУ очікують надходження першого британського тральщика класу Sandown до кінця поточного року.  Як відомо, для потреб національного флоту придбають протимінні кораблі типу Sandown, що увійшли до складу британського флоту у період з 1989 по 2001 роки.

Очікується, що кораблі надійдуть до складу національного флоту після повної ревізії, ремонту, модернізації, а також додаткового оснащення та відповідної підготовки особового складу ВМС України. Україна отримає кораблі на підставі Меморандуму про реалізацію проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та Військово-Морськими силами України.

Читайте також: Кораблі, літаки, гаубиці і безпілотники: П'ять новинок озброєння, які чекає українська армія у 2022 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme