Україна отримала майже 800 тис. доз вакцини AstraZeneca від Греції, Литви та Польщі

Цього тижня Україна отримала ще близько 800 000 доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу

Редактор стрічки новин
Україна отримала майже 800 тис. доз вакц…
Фото: Черкаська ОДА

Партії вакцини AstraZeneca прибули в Україну з Греції, Польщі та Литви.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, як зазначається у повідомленні, 100 000 доз вакцини Україні передала Греція, 650 400 доз – Польща і 46 000 доз – Литва.

"Частина вакцини з цих поставок піде на щеплення тих, хто повинен отримати другу дозу AstraZeneca, решту розподілять між центрами вакцинації та пунктами щеплень", – розповіли у МОЗ.

Україна отримала майже 800 тис. доз вакцини AstraZeneca від Греції, Литви та Польщі

Нагадаємо, станом на сьогодні від початку вакцинальної кампанії в Україні проти коронавірусу щеплено 4 914 255 людей, з них отримали одну дозу – 4 914 253 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 908 748 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 7 823 001 щеплення. З них близько 900 тисяч щеплень були зроблені препаратами від AstraZeneca. 

Довідка: AstraZeneca - векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють у ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Вона схвалена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Європейським агентством з лікарських засобів.

Європейський препарат має назву Vaxzevria, корейський - AstraZeneca-SKBio, індійський - CoviShield. Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними.

За попередніми даними дослідження препарату, проведеного у Британії, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим небезпечним штамом "Дельта".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme