Україна отримала найбільше грошей від ЄС на боротьбу з COVID

Європейський Союз виділив Україні найбільшу кількість коштів для боротьби з пандемією коронавірусу серед усіх партнерів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна отримала найбільше грошей від ЄС…
Фото: Рixabay

Йдеться про пакет допомоги розміром 190 мільйонів євро та програму макрофінансової допомоги, яка становить 1,2 мільярда євро.

Такі суми перевищили допомогу від ЄС будь-якому іншому партнеру, повідомляє Depo.ua із посиланням на спільну заяву за підсумками 23 саміту "Україна-ЄС" у прес-службі Офісу президента.

"Ми відзначили вдячність українського керівництва та громадян за допомогу ЄС, у тому числі за надання вакцин проти COVID-19. Пакет допомоги обсягом 190 мільйонів євро та програма макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 мільярда євро, які ЄС мобілізував для України з метою подолання пандемії COVID-19 та її соціально-економічних наслідків, значно перевищують обсяги допомоги від ЄС будь-якому іншому партнерові", – йдеться у заяві.

Зазначається, що учасники саміту підтвердили готовність продовжувати тісну співпрацю над забезпеченням доступу України до вакцин проти коронавірусу у межах платформи COVAX. Зокрема, до Механізму передачі вакцин ЄС до нашої країни.

Окрім цього, на саміті привітали прийняття ЄС рішення щодо українських цифрових COVID-сертифікатів, що полегшує пересування людей під час карантинних обмежень.

Нагадаємо, 16 вересня стало відомо, скільки мільярдів Україна витратила на боротьбу з COVID-19. Лише за неповні дев'ять місяців 2021 року держава витратила на боротьбу із коронавірусом понад 30 мільярдів гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme