Україна отримала ще півмільйона доз вакцин AstraZeneca: Кому їх колотимуть

Данія передала Україні 509 400 доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca у межах глобального механізму COVAX

Журналіст стрічки новин

Препарати планують використати для вакцинації українців, які вже отримали першу дозу щеплення – колотимуть AstraZeneca у пунктах вакцинації.

Як пише Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ України, ця поставка була здійснена в межах реалізації мети передати різним країнам три мільйони доз вакцин проти COVID-19 до кінця 2021 року.

"Ми вдячні уряду Данії за безпосередню допомогу у поставці вакцини та співпрацю. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати й відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я", – сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, як повідомив раніше міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, до кінця літа в Україні планують зробити ще 4,5 млн щеплень від коронавірусу

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американський препарат Moderna.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme