Україна отримала зброю від Німеччини

Сьогодні до України прибули закуплені у Німеччини ручні протитанкові гранатомети

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
Україна отримала зброю від Німеччини…
Фото: DND

Сьогодні вдень в Україну надійшла перша партія зброї від Німеччини – 2 650 одиниць протитанкових гранатометів "Матадор".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Bild.

Загалом український уряд придбав 5 100 протитанкових гранатометів "Матадор" у німецької компанії Dynamit Nobel Defense (DND). Ціна контракту – 25 млн євро. Решту зброї будуть доставляти партіями до кінця травня.

"Матадор" можна використовувати і проти броньованих, і проти неброньованих цілей. Він може пробити броньову сталь глибиною до 50 см і таким чином (залежно від точної точки удару) пробити броню будь-якого російського танка. Важить гранатомет 7,5 кг.

Однак, на відміну від американської ракети "Джавалін", наприклад, це більше зброя для ближнього бою. Він може стріляти на відстані від 20 до 500 метрів.

"Це ідеально вписується в тактику війни України, яка останніми тижнями все більше покладалася на атаки із засідок на російські танкові колони та колони постачання. "Матадор" можна ефективно використовувати проти ворожих танків, особливо в лісистих місцевостях або містах", – пише видання.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що Німеччина планує передати Україні додаткові 2000 протитанкових ручних гранатометів Panzerfaust.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme