Україна передала Литві третю партію гуманітарної допомоги (ВІДЕО)

Україна доставила до Литви третю та останню партію гуманітарного вантажу для безпекових потреб

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна передала Литві третю партію гума…
Скріншот

Йдеться про гуманітарні вантажі для стримування потоку нелегальних мігрантів, які потрапляють до Литви з території Білорусі. Зокрема, минулого разу Україна передала 48 тонн допомоги.

Це – третій та останній етап допомоги, яку Україна направляє відповідно до указу президента Володимира Зеленського та розпорядження Кабінету міністрів, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС.

"Україна успішно доставила Литві останню частину гуманітарної допомоги, наданої відповідно до указу президента Зеленського. Ми завжди готові допомогти нашим стратегічним партнерам", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на першому етапі Україна направила Литовській Республіці понад 38 тонн гуманітарного вантажу для безпекових потреб. Йдеться про колючий дріт для будівництва паркану на кордоні з Білоруссю.

Довідка: Конфлікт між Литвою та Білоруссю спалахнув навесні 2021 року. 

Цьому передували скандальні заяви де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, які він зробив наприкінці травня. Лукашенко повідомив, зокрема, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви через санкції, які проти нього запровадив Європейський Союз. 

Згодом стало відомо, що Литва через мігрантів хоче відгородитися від Білорусі стіною за 40 мільйонів євро. Гроші підуть на будівництво прикордонних укріплень та вдосконалення системи спостереження.

9 липня Литва натягнула на кордоні з Білоруссю колючий дріт.

Крім того, естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme