Україна під час війни отримала 15 мільярдів доларів міжнародної допомоги

Україна під час війни отримала допомоги на 15 мільярдів доларів, 5 млрд з яких пішли напряму до держбюджету
 

Журналіст відділу новин
Україна під час війни отримала 15 мільяр…
Фото: НБУ

Україна відчуває дуже сильну підтримку міжнародної спільноти, вдячна за це і ніколи цього не забуде.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву очільника НБУ Кирила Шевченка.

"Міжнародні організації та країни-партнери взяли зобов'язання у виділенні значних обсягів фінансування на зміцнення обороноздатності, підтримку економіки України та гуманітарних питань. За нашими оцінками, сумарно міжнародна фінансова, технічна та гуманітарна підтримка сягає більше 15 млрд доларів США в еквіваленті. З них більше 5 мільярдів доларів США – безпосередньо до бюджету", – повідомив голова НБУ.

Він зазначив, що додатковим джерелом фінансування потреб української армії виступають кошти, зібрані організаціями та громадянами як України, так і інших країн на рахунок НБУ.

"Станом на 2 березня на спецрахунок НБУ, відкритий для підтримки Збройних сил України, перераховано вже понад 6 млрд гривень в еквіваленті. З них майже 3,6 млрд гривень НБУ вже спрямував на потреби військових", – повідомив Шевченко.

"Крім того, 1 березня Міністерством фінансів України було розміщено військовий ОВДП, завдяки чому вдалося залучити до державного бюджету 8,1 млрд грн", – підсумував очільник Нацбанку.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 3 березня українські військові ліквідували майже 9 000 російських окупантів і знищили понад півтори тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Де ЗСУ перейшли у контрнаступ 2 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme