Україна покинула Антитерористичний центр СНД

Верховна Рада ухвалила закон про вихід України з угоди про створення та діяльність Антитерористичного центру Співдружності Незалежних Держав 

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин
Україна покинула Антитерористичний центр…
Фото: Рixabay

За цей закон, який передбачає вихід України зі ще однієї угоди СНД, проголосувало 309 народних обранців.

Про це повідомляє Depo.ua.

Закон за №0065 постановляє:

  1. Вийти з Рішення про створення Антитерористичного центру держав–учасниць СНД, підписаного  21 червня 2000 року в м. Москві, та Рішення про Антитерористичний центр СНД, підписаного 1 грудня 2000 року в м. Мінську, ратифікованих Верховною Радою України 4 жовтня 2001 року.
     
  2. Вийти з Рішення про внесення змін і доповнень до Положення про Антитерористичний центр держав-учасниць СНД, підписаного 28 листопада 2006 року у м. Мінську, ратифікованого Верховною Радою України 6 березня 2008 року.

Закон набере чинності наступного дня після його опублікування.

Додамо, що ініціатором цього закону став президент Володимир Зеленський.

Зазначається, що ухвалення цього документу створить додаткові правові та політичні підстави для захисту національних інтересів України в умовах збройної агресії Росії та підвищення авторитету України як самодостатньої держави, що бере участь лише в ефективному для неї та такому, що відповідає її національним інтересам, міжнародному співробітництві.

Нагадаємо,  1 лютого Верховна Рада не підтримала вихід України зі складу Антитерористичного центру СНД. Парламентарям не вистачило трьох голосів – "за" проголосувало лише 223 депутати.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про вихід України з рішень про створення та діяльність Антитерористичного центру держав-учасниць СНД ще у серпні 2020 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme