Україна поставила Саудівській Аравії бронемашини "Козак-5" (ФОТО)

Українські бронеавтомобілі "Козак-5" розробки та виробництва НВО "Практика" відправились на експорт до Саудівської Аравії
 

Журналіст відділу новин
Україна поставила Саудівській Аравії бро…
Фото: Defense Express

Ця поставка за кількістю може бути найбільшим продажем нової бронетехніки українського виробництва за останній час.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Мілітарний".

Зазначається, що у 2021 році українська приватна компанія виконала два експортні контракти на постачання військової продукції власного виробництва. Серед іншого, велика партія бронеавтомобілів "Козак-5" відправилась до Саудівської Аравії.

"Практика" в цьому році реалізувала два експортних контракти, з ними (Саудівською Аравією) у тому числі", – йдеться у повідомленні.

Раніше українські профільні ЗМІ повідомляли, що партія вітчизняних бронеавтомобілів "Козак-5" вже готова до відправки іноземному замовнику. Однак, країна тоді не називалась.

Нагадаємо, 12 травня на території виставкового центру "КиївЕкспоПлаза" Громадська спілка "Ліга оборонних підприємств України" провела презентацію своєї оборонної продукції для Київської асоціації військових аташе (КАВА), представників силових структур України та ЗМІ. НВО "Практика", серед іншого, представила броньовану машину "Козак-5".

Довідка: Броньований автомобіль "Козак-5" розробки та виробництва вітчизняного підприємства НВО "Практика" побудований на шасі автомобілю Ford F-550 4х4, з посиленою передньою віссю, гальмами та іншими елементами підвіски. Також у мостах автомобіля зубчасті пари замінені на більш функціональні для покращення необхідних військовим характеристик і встановлені великі колеса 335/80 R20. У базовій версії може виконувати завдання перевезення особового складу, "прикриття бронею" під час перестрілок, штурму будинків (для цього обладнується драбиною) тощо.

Читайте також: "Джип" замість УАЗика: Як Збройні сили України позбавляються радянського мотлоху

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme