Україна повернула ще трьох дітей, яких окупанти вивезли до рф

Україні вдалося повернути додому ще трьох дітей, яких російські окупанти вивезли до дитячого табору "Ведмедик" у росії

Журналіст відділу новин
Україна повернула ще трьох дітей, яких о…
Україна повернула трьох дітей, яких окупанти вивезли в російський дитячий табір

Про це 20 грудня повідомив Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, передає Depo.ua.

Під час тимчасової окупації Харківщини росіяни розлучили цих дітей з батьками та під приводом "оздоровлення" вивезли у серпні 2022 року до дитячого табору "Ведмедик" у місті Геленджик, що в росії.

"Наразі дорога до РФ пролягає через треті країни, тому батькам довелося пройти величезний та подекуди небезпечний шлях, здолати який самостійно практично неможливо", — відзначив Лубінець.

Омбудсмен нагадав, що, за даними вебпорталу "Діти війни", внаслідок збройної агресії рф проти України від початку повномасштабного вторгнення і станом на 19 грудня з України депортували 13 613 дітей.

31 серпня на сайті "Кубань-24" російські журналісти повідомили, що в табір "Ведмедик" у селище Кабардинка неподалік Геленджика приїхали 300 дітей зі "звільнених" районів Харківської області.

А у вересні, коли українські військові почали звільняти окуповану Харківщину, на російському телеканалі НТВ опублікували інший сюжет — про те, що українські діти мали б повернутися додому, але "туди поки не можна". Так українські діти наразі змушені залишатися в росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme